Děti na lize ... rok 2020 se zapíše jako první ročník "MTBOliga Junior Trophy"

Co je MTBOliga Junior Trophy? Jak se to počítá? A bude to děti bavit?
Na první dvě otázky dostanete odpověď v tomto článku. Na tu třetí se odpověď dozvíme zřejmě až s určitým zpožděním.

Výzva pořadatelům … Pokud to lokalita umožňuje, udělejte dětskou trať. 

MTBOliga Junior Trophy
Dospěláci mají svůj žebříček a pro řadu z nich se jedná o velmi prestižní záležitost. Naše děti, které na ligu jezdí také, doposud neměly žádná pravidla počítání výsledků svého snažení. Možná, že to je škoda a možná by některé mohlo celosezónní počítání výsledků bavit. Čím jsem si však zcela jistý, že je bude bavit určitě, jsou sladké odměny z vyhlášení.

Kdo je Junior?
Juniorem v MTBOlize je dítě do 15 let věku včetně. Tj letos všechny děti s ročníkem nerození 2005 a mladší.

Jak Juniora zařadit do celoroční soutěže MTBOliga Junior Trophy?
V účtu dítěte (moje registrace) stačí doplnit rok narození. Třeba 2007. Tím se výsledky z tréninků začnou automaticky zpracovávat do celoroční Junior Trophy. To ale neznamená, že dítě nemůže jet ligovou trať. Může a získá za její absolvování i bodíky (viz pravidla bodování).
Výsledky prvních dvou tréninků jsou do Junior Trophy již spočítány. Jsou zařazeny všechny děti, které jely letos alespoň jednou dětskou trať. Pro jednoduchost mají vložený rok narození 2005, tak jim ho prosím změňte za skutečný, anebo napište derivátorovi ať to upraví.

Kde najdu výsledky a kde najdu Junior Trophy žebříček?
Výsledky dětské tratě (někdy nazývané “málčik”) jsou vždy uvedeny ve výsledkové listině, část “Děti” (stačí posunout stránku dolů). Pokud junior odjede ligovou trať, tak je ve výsledcích tréninku pěkně žlutě obarvený, ať je vidět. Aktuální stav Junior Trophy je součástí stránky Žebříček (stačí posunout stránku dolů).

Jaká jsou pravidla bodování MTBO Junior Trophy?
Do žebříčku dítě získá body buď:
  1. Umístěním v dětské trati, kdy první bere 30 bodů, další v pořadí 29 atd .. na konci se řadí standardně tj dle menšího počtu kontrol a horšího času.
  2. Umístěním v ligové trati, kdy nastane jedna z variant:
    • dojede 71 nebo lépe než 71 = získá 30 či více než 30 bodů, podle běžného bodování ligové trati
    • dojede hůře než 71 = získá 30 bodů (jako vítěz dětské trati), nebude penalizováno za to, že zkusilo ligovou trať a zrovna přijela hromada dospělých účastníků
    • nedojede (vynechaná kontrola, nedojede a vrátí se do cíle) a v pořadí ligové trati bude 71 či lépe než 71 = získá 30 či více než 30 bodů, nebude penalizováno za to, že zkusilo ligovou trať 
    • nedojede (vynechaná kontrola, nedojede a vrátí se do cíle) a v pořadí ligové trati bude hůře než 71 = získá body jako poslední v dětské trati
  3. Pořádáním, kdy bere 30 bodů

Jak se MTBOliga Junior Trophy počítá?
Úplně normálně, jako běžný dospělácký žebříček. Zrovna tak se napočítávají dětští “nezmaři” a všechny další statistiky.

Co znamená MTBOliga Junior Trophy pro pořadatele?
Tak hlavně vytvořit dětskou trať. Všechno ostatní se víceméně udělá automaticky (tedy pokud se jede trénink na krabičky). Pokud se jede na kleště, stačí pak ve výsledkové listině absolventy dětské trati jednoduše označit.

Máte k Junior Trophy nějaké dotazy nebo chcete sdílet svůj názor? Pište do komentářů anebo přímo Derivátorovi.

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se

Zatím žádné komentáře.