Výsledkový servis 2 kola před koncem

A zatímco Brněnský pohár už má letošní ročník definitivně za sebou, Pražská MTBOliga mohutně finišuje. Nejkratší závod roku – Kavky 2018 byl šestnáctým v pořadí a před námi jsou poslední dvě kola. A o co byly Kavky kratší o to bude nedělní XL delší. No a jak to bývá na sprintech, každá drobná chybka se počítá. Vysoká rychlost ve spojení s drobnou záludností u K8 dostala do chyby řadu borců z čela žebříčku a měla vliv na celkové výsledky. Vše je ostatně vidět v postupech. GPX záznamy také ukázaly známý to nešvar MTBO, i v MTBOlize se “fiká” ostošest… ?

K8

K10


Profiluje se celkové pořadí aneb souboje v žebříčku 


O stupních vítězů se zdá být rozhodnuto, borcům stačí objet potřebné závody. Také čtvrté místo má Mirek Kalina jisté. První mikrosouboj se tedy odehrává o 5 místo mezi Honzou Vackem a Tomášem Johanovským. Po 15 závodech měli stejný počet bodů, díky druhému místu na Kavkách Honza Tomášovi o 4 body odskočil. Oba mají 2 vynechané závody a oba jsou přihlášení na XL. To slibuje bitvu jako řemen. Derivátor sází na mládí – Honzu. Další mikrosouboj o 8 místo vrcholí mezi Svobym a Myrkem. Tady bych naopak favorizoval Svobyho, který zdá se vyladil formu na podzimní část lépe. Ale kdo ví… 
O přežití v Top10 (a tedy možnost být na velkém pódiu při vyhlášení) probíhá v tuto chvíli souboj mezi Příbou a Míšou. Jednobodový rozdíl je nic, navíc Míša si může být jistá, že obhájí vítězství v ženském žebříku a tak může být před posledními závody ve větší pohodě. 
A jestli mají muži bednu rozdělenou a jistou, dámy svedou ještě tuhý boj o třetí místo. Jitka Akrmanová se postupně dotáhla na Markétu Kalinovou, rozdíl jsou pouhé 2 body. Na XL Jitka startuje pouhé 2 min před Ivou Mědílkovou, pokud ji Iva rychle doskočí a budou spolupracovat, tahá Markéta za kratší konec provazu. Iva bude určitě chtít předskočit v žebříčku Vydřiska, spolupráce se zdá být výhodná pro obě. 

Užijte si sobotu a uvidíme se na XL MTBO

Martin 

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se

Zatím žádné komentáře.