BřeZvoles odstartoval podzimní sezónu MTBOligy

Aspirant na trénink roku, odjetý na mapě “BřeZvoles” odstartoval podzimní část sezóny. Měli jsme krásné počasí a lesík skoro sami pro sebe. Kate s Adamem připravili zajímavou trať s pěknými volbami ve střední části mapy a hustou sítí cest a cestiček v lesních pasážích. K tomu navíc online výsledky, které se na webu ligy včetně mezičasů objevily ještě před tím, než někteří z nás dorazili domů. Prostě perfektně odvedená práce!

A co nás tedy čeká v dalších dnech a týdnech?



Již tento týden ve čtvrtek nás čeká tradiční Bábíkova Ladronka v tradičním prostoru Strahova a blízkého okolí. Přihlášky jsou otevřeny, rozpis zveřejněn. Součástí této akce bude také tradiční Bábíkův Lahváč. Kdo se ještě nepřihlásil, neváhejte.

V neděli 13. září se pak sejdeme na XL Velbloud v Ohrobci, vesnici jen pár metrů od BřeZvolesi. Přihlášky jsou také otevřeny, detaily a rozpis zveřejněny. Kdo ještě nikdy XL Velblouda nejel, doporučuji rozhodně zkusit. A odstartovat hodně brzo, protože to jako vždy bude určitě hoooooodně dlouhý trénink.

Následovat budou tři štace v nepříliš oježděných terénech (trénink na Ohradě bude dokonce na úplně nové mapě), což je vždy příslibem kvalitního potrénování. Sportovní část ligy pak uzavřeme již tradičně “nočákem” na Spořilově, po kterém pak bude následovat už jenom slavnostní dekorování vítězů, vítězek a vítězčat. A kdo že to má vlastně na bednu letos nejblíž?

V ženské části žebříčku je hlavní favoritkou Markéta Drobníková, druhé místo drží pevně Míša Lacigová, třetí plac by měla s přehledem uhájit Iva Mědílková. Všem třem stačí pravidelně se účastnit a vyhnout se zraněním.
V celkovém pořadí je situace mnohem zajímavější, dvojnásobný letošní Mistr ČR (sprint a long) a aktuální mistr světa v middlu Needy vede o pouhé dva body před Kládinem, který mu vavříny jistě nebude chtít nechat zadarmo. Třetí Martin Štěňha by měl zamakat, pokud bude pokračovat ve trendu výsledků posledních třech tréninků třetí místo neudrží. Pro Needyho je zřejmě zásadní podmínkou zúčastnit se všech zbylých tréninků jinak šanci doplnit si již získané tituly také o prestižní titul Mistra Pražské MTBOligy nedostane.
Nesmíme zapomenout ani na Junior Trophy žebříček, v kterém kraluje Sofča Stránská, druhé místo zatím drží Jakub Kucera následovaný duem Elly a Lisy Kalinových, které se blíží (a věřím že to dotáhnou) metě historicky prvních Juniorských “nezmarčat”.

Na závěr článku zmíním ještě důležitý termín, a to že slavnostní Zakončení sezóny proběhne ve čtvrtek 5.11. v Divadle D21. Tak si to zapište do deníčků ať nechybíte! Letos poprvé budeme vyhlašovat také juniorské kategorie, nejen proto je tedy na programu hra Čarodějův učeň a začínáme o fous dříve – již v 19:00. Nebojte se vzít s sebou i juniory, určitě si to užijí. Pozvánka (rozpis) je na webu, tedy neváhejte a už teď si rezervujte místa v divadle. Přece jenom nás na ligu chodí letos hodně a kapacita sálu není nevyčerpatelná .. ostatně aktuálních 27 nezmarů mluví za vše.

Zdraví Derivátor

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se

Zatím žádné komentáře.