Poslední trénink jarní sezóny - pokyny

Tak jsme pro vás včera ještě jednou tratě komplet projeli. A musíme konstatovat, že vegetace sakra zhoustla. Mimo trávu, která vyrostla místy do takové výšky, že občas nebylo vidět ani do mapníku, začaly růst také ostružiny (nikoli ty dobré černé multikuličky co se jedí, ale ty dlouhé pichlavé šlahouny co trhají dresy a kůži). Dokonce jsme kvůli tomu jednu kontrolu raději přesunuli na jiné místo, ať nejste vyloženě dárci krve. A také popadaly některé stromy, které minule ještě stály. Některé samy od sebe, na jiném místě tomu značně pomohli ošetřovatelé lesa. Nicméně v tuto chvíli je vše již pečlivě zaznamenáno v mapě. Dokonce i porosty jsme trošku zrevidovali, přece jenom proti dubnu les už tak průhledný není.

Máme období nejdelších dnů v roce, tak si pořádně zajezdíte. Byť vzdušnou čarou je délka ligové tratě 14.7km (25 kontrol), počítejte spíše s delším tréninkem. Klidnějším náturám, které příliš nespěchají do cíle, proto nedoporučujeme start v pozdějších večerních hodinách. Po 19:30 už nikoho do lesa už nepustíme a cíl bude nekompromisně uzavřen ve 20:30 (v 19:29 si může dovolit startovat maximálně tak Kládin, pokud si z MS ve Finsku přivezl dobrou formu). 
Dětská trať má vzdušně 5.1km (10 kontrol) a i pro děti to bude trošku delší projížďka. Pro klid rodičů, na dětské trati se bude jezdit výhradně po polních a lesních cestách (ligová trať párkrát přejíždí silnici, tak dávejte pozor).

Na ligové trati jsme pro vás připravili pár delších postupů obvykle s více možnými volbami. Dnes jsme některé z nich otestovali a sami jsme zvědaví, jaké zvolíte a který z vybraných postupů bude nakonec nejvýhodnější. Play-map bude připraven od 20:00. Více už prozrazovat nebudeme, přijeďte si vše užít již tento čtvrtek do Písnice.

V centru budou k dispozici chlazené nápoje (pivo, birell, pitná voda) + hospoda je na dohled. Teoreticky je k dispozici i možnost umýt si kolo ale pochybujeme že to někdo využije (prostor je vyprahlý a pršet by zase tak moc nemělo).

Těší se na vás Ivča, Tomáš, Martin

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se

Zatím žádné komentáře.