Máte natrénováno? Díl II. .. trénujte na Točné

Několik z nás se k článku z minulého týdne ladit formu postavilo čelem a šlo potrénovat na mapu od Příby. Výsledky jak to komu jelo, jsou zaznamenané na play-map MTBOliga 2020-01 Trojmezí. Ale raději ani nekoukejte :) .. výlety mimo mapy, bloudění v roští, špatné postupy, minuté kontroly .. prostě forma tam stále není, takže si dáme ještě jedno testovací kolo.

A protože na původně druhé kolo ligy bylo znovu objednáno luxusní počasí a podložka bude ještě vyschlejší než před týdnem (bikeři plesají, příroda trpí), ideální stav testnout formu na Točné! Díky Komančovi za přípravu.
 
Vše podstatné je uvedeno na přiložené mapě, stahujte zde … na jak velký papír tistknout mapu, kde zapnout záznam gpx, jak vypadají kontroly (protože kontroly mizejí před očima, byly obnoveny pomocí oranžového spreje – kříž v místě kontroly) i kde je otevřené občerstvovací okénko. Počítejte že si dáte cca 16km s převýšením 360m (bude teplo, okénko v Cholupicích U Čámrse se hodí ..). Ražení kontroly můžete simulovat dotekem stromu (nikoli objímáním).

Zvláštní doporučení od Komanče: dejte si tu samou trať i obráceně v protisměru a zazávoďte si sami se sebou. K dispozici bude trať týden (tj do středy 22.4.) .
Svoje tréninkové úspěchy můžete sdílet v komentářích. 

Derivátor

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se
22. 04. 2020 09:12
Jakub Klapka: Děkujeme za trénink. Včera jsme si to dali a docela nás to vypeklo, mapová forma po zimě opravdu chybí. Na místní traily už jsem si dlouho chtěl zajet, ale úplně jsem nečekal, že je pojedu nahoru :)
19. 04. 2020 23:11
Jiří Fišer: Zajel jsem si dnes odpoledne, cestou jsem potkal i jednoho běžce s mapou co běžel možná taky MTBO trať, jednoho mtbo bikera a holt nějaký ty čoklaře a rodinky. Čas cca 72. Díky za pěknou trať.
19. 04. 2020 21:04
Vítek Zýka: Též děkuji Příbovi a Komančovi za bezva zábavu. Trojmezí jeli naši klici dohromady v pátek se mnou a včera si jej dala Martina. Všechny kontroly byly stále poznatelné buď podle mlíka nebo křížů na zemi. Na startu na značce parkoviště byly stále k dispozici mapy.
Točnou jsem jel dnes v neděli popoledni sám. Opět všechny kontroly krásně poznatelné buď žlutým mlíkem nebo nasprejovanými kříži. Chvíli jsem se motal na 11 na Čihadle, což zapříčinilo, že jsem to nestihl pod hodinu (1:01:57). Sjezd 13-14 asi trochu vyschl, ale troufl jsem si jen ke stromu, který je nutno podjet. A bylo stále dost sucho na vyjetí okolo 14 až nahoru.
19. 04. 2020 18:54
Filip Hegner: Ahoj! Díky Příbovi a Komančovi za demo tréninky, není nad to si cvičně pobloudit, super! PS: Na Točné jsem taky neviděl mlíko na K8 (neděle dopo) a z tečkované mezi K13-14 byla parádní klouzačka, tam po dešti jen pro opravdový nadšence :-)
19. 04. 2020 07:12
Martin Sajal: V sobotu odpoledne jsem našel žluté mlíko na každé kontrole s výjimkou k.8, kde byly jen kříže sprejem. Množství výletníků v lese vyšší jen okolo letiště, jinak se není třeba bát, že byste tréninkem někoho výrazněji ohrožovali. Jinak čas na hodinkách mám 54:24,raženo plácnutím s nějakým stromem v místě kontroly tedy většinou za jízdy ne v maximální rychlosti, ale často se jí blížící. Ve formě dle očekávání nebylo kolo – 2x spadlý řetěz, pár drobných chybek v závěru ale jinak plynule bez zaváhání (část mapy jsem před 17 lety mapoval, do roku 2009 tu uspořádal pár OB závodů a dost toho tu najezdil), v některých sjezdařských pasážích jsem ztrácel, jedna asi dost špatná volba postupu i když jen z části mojí vinou. Na play-map.com nahraju časem, až z logu vysekám zbytek vyjížďky. Tenhle les je na kolo prostě parádní, kdyby někdo pořádně zmapoval všechny ty sjezdařské trasy a vyhnal z něj na dobu závodu všechny lidi, tak snese měřítko mistrovství světa :-) Díky za přípravu tréninku!
17. 04. 2020 16:04
Příba: Točná byla super :-), díky Komanči. Sice jsem se zase chytnul do pasti na Točné( už asi nejméně podruhé za ty léta, co se jezdí na téhle mapě) a udělal pár chyb, ale byl to vlastně úplně normální ligovej závod, kdy chyby dělám taky.